Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjedavajući doma naroda

Čović otputovao u Izrael, tamo se sastao sa Benjaminom Netanyahuom

Slobodnica: Tvrtka Euro-tim uložila tri milijuna kuna u novo postrojenje za proizvodnju peleta
02.02.2017., Slobodnica, Slavonski Brod - Tvrtka Euro-tim vlasnika Darka Grivicica ulozila je tri milijuna kuna u novu liniju postrojenja za proizvodnju peleta u Slobodnici. "nPhoto: Ivica Galovic/PIXSELL

Čović je sudjelovao u ceremoniji sjećanja i položio vijence u spomen na šest miliona Jevreja ubijenih u holokaustu

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović posjetio je Yad Vashem, svjetski memorijalni centar Holokausta, tokom službene posjete Državi Izrael.

Čović je sudjelovao u ceremoniji sjećanja i položio vijence u spomen na šest miliona Jevreja ubijenih u holokaustu. Odajući najdublje poštovanje, Čović je potvrdio da će u svojstvu predsjedatelja Doma naroda raditi na donošenju neobavezujuće radne definicije antisemitizma u Bosni i Hercegovini.

Izjavio je kako se svjetski čelnici moraju okupiti i zavjetovati se da više nikada neće dopustiti da se užasi holokausta, kao jedne od najmračnijih stranica u povijesti čovječanstva, ponove. Nakon svečanog obraćanja, Čović je položio vijence u Domu sjećanja.

Čović se  također  sastao i s bivšim dugogodišnjim premijerom Izraela i aktuelnim liderom opozicije Benjaminom Netanyahuom.

Tokom sastanka, dužnosnici su govorili o domovinskoj sigurnosti, bilateralnim odnosima, gospodarskim ulaganjima, te cjelokupnoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Različite mogućnosti za unaprjeđenje odnosa između Bosne i Hercegovine i Izraela treba iskoristiti maksimalno, istaknuli su dužnosnici.

Čović je također izvijestio Netanyahua o svojim nadolazećim nastojanjima da donese pravno neobvezujuću definiciju antisemitizma, kako bi se Bosna i Hercegovina pridružila drugim zemljama širom svijeta koje rade na suzbijanju zla antisemitizma, prenosi Sektor za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.