Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Austrija

Ministar zdravstva podnio ostavku, kaže da je to iscrpljujući posao

rudolf

Šezdesetogodišnjak je izjavio kako je u proteklih mjesec dana imao zdravstvenih problema, poput visokog krvnog pritiska i iznenadnog umora

Ministar za zdravstvo i socijalna pitanja Austrije Rudolf Anschober podnio je danas ostavku, izjavivši kako nije mogao nastaviti raditi iscrpljujući posao i voditi tu važnu ustanovu u vrijeme borbe protiv pandemije koronavirusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Anschober je na čelu ministarstva bio od januara prošle godine, kada je njegova stranka Zelenih postala dijelom vladajuće koalicije koju vodi kancelar Sebastian Kurz.

Šezdesetogodišnjak je izjavio kako je u proteklih mjesec dana imao zdravstvenih problema, poput visokog krvnog pritiska i iznenadnog umora.

“U najozbiljnijoj zdravstvenoj krizi u posljednjih nekoliko decenija, republika treba ministra zdravstva koji je stopostotno sposoban. Trenutno nisam i neću biti u narednim sedmicama ako ne povučem ručnu. Ova pandemija ne pravi pauze, pa tako ni ministar zdravstva ne može uzeti pauzu”, poručio je Anschober.