Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Miodrag iz lovačke puške upucao Olgu, pa presudio sebi

samoubistvo
Foto: CDM

U Igalu u blizini benzinske pumpe odnosno kod lokala „Boem“ oko 10 sati jutros desila se tragedija. Kršikapa Miodrag (56) pucao je u Perović Olgu (46), a zatim počinio samoubistvo, prenosi portal Cdm.me.

Događaj je prijavljen Dežurnoj službi CB Herceg Novi jutros od strane građanina. Izlaskom na lice mjesta, ispred ugostiteljskog objekta „Boem“, došlo se do saznanja na osnovu kojih se sumnja da je M.K. jutros je iz vatrenog oružja – puške tzv. kratež ispalio više hitaca u pravcu O.P. od kojih je ona zadobila prostrijelne rane u predjelu grudnog koša.

Nakon toga, Kršikapa je, sumnja se, upotrebom iste puške izvršio samoubistvo, naveli su iz policije.

O svemu je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je rukovodio uviđajem na licu mjesta.

Perović je transportovana u bolnicu u Meljinama radi hirurškog zahvata i liječenja. Tijelo Kršikape biće transportovano na Odjeljenje sudske patologije u KCCG u Podgorici radi vršenja obdukcije.

“Perović je ugrožena, ali su vitalni parametri za sada stabilni”, potvrdio je načelnik hirugije Goran Komatina.

On je sa timom saradnika u rekordnom roku reagovao i tako spasio život pacjentkinji. Kazao je da je riječ o prostrijelnim ranama, zadobijenim iz vatrenog oružja, najvjerovatnije puške.

“Pacijentkinja je primljena na odjeljenje poslije 10 h u jako teškom stanju. Mislim da je ranjena nekom lovačkom puškom, jer je bila puna sačme. Desna strana grudnog koša i desna ruka bili su skoro razneseni. Takođe, raznesen je zadnji dio grudnog koša, a donji dio pluća je kolabirao. Riječ je o teškim tjelesnim povredama, desna nadlatkica je skroz smrskana. U šok sobi je u teškom tjelesnom stanju i izgubila je dosta krvi, ali ne mogu napraviti procjenu koliko. Do daljnjeg ostaje na odjeljenju, radimo sve što možemo da je što bolje zbrinemo”, kazao je Komatina.

On je zahvalan čitavom timu, posebno sestrama instumentarkama, anesteziologu i anestetičaru, koji su se u rekordnokm roku okupili i nakon više od sat komplikovane operacije uspjeli da zbrinu povrijeđenu.