Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Misterija stara 31 godinu: Kod Fritzlove kafane pronađeno još jedno tijelo

6eb92e42ab9482b90cab

Neriješeni slučaj silovanja i ubistva Martina Posch (17) koja je nađena u jezeru Mondsee 1986. ponovno je postao aktuelan.

I ranije se sumnjalo da je mogući počinitelj zločina austrijski monstrum Josef Fritzl, ali ova teorija postala je još zanimljivija nakon što su nedavno u bivšoj Fritzlovoj gostionici pronašli cijeli niz skrivenih prostorija.

Josef Fritzl i njegova supruga Rosemarie godinama su vodili ugostiteljski objekt u malom turističkom mjestu Unterach am Mondsee. Baš u blizini njega pronađeno je i tijelo nesretne djevojke.

Martina Posch (17), koja izgledom nevjerovatno liči na njegovu zatočenu kćer Elisabeth, nestala je 12. novembra  1986. Tinejdžericu su pronašli nakon deset dana u jezeru Mondsee. Bila je silovana, a njeno tijelo zamotano u plastičnu vreću.

Siva torbica, osobna iskaznica i bunt ključeva, plava jakna i i crne čizme koje je djevojka na dan nestanka nosila, nisu nikad nađeni.

Josef Fritzl i Martina Posch

Fritzl je redovito dolazio na jezero Mondsee, potvrdio je ranije njegov prijatelj Paul Hoerer, koji tvrdi da je Fritzl prvi puta na to jezero došao 1973. godine.

Podsjetimo, nedavno su građevinski radnici prilikom renoviranja prostora otkrili da je jedan zid u bivšoj gostionici lažan, a potom da se iza njega nalazi nekakvo predvorje u kojem se nalaze stepenice.

Stepenice dalje vode, kako opisuje list “Osterreich”, “u ništa”, zato što se na mjestu gdje se spuštaju nalazi prvo zid od staklenih blokova, a odmah iza njega još jedan zid. A niti to nije sve – današnji vlasnik kaže da se u kući se posvuda nalaze šupljine, prenosi 24sata.hr.

Stvari postaju još i čudnije ako se zna da je u ovoj kući, dok je bila u posjedu Fritzla, dvaput izbijao požar, te da je u nekom trenutku Fritzl na njoj proveo opsežne građevinske adaptacije. Policija je jedno vrijeme čak samog Fritzla sumnjičila za požare, ali nisu imali dovoljno dokaza da tu teoriju potkrijepe.