Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mlada majka iz zatvora prodaje tromjesečnu bebu za 150.000 dolara

mack11111

Mlada Amerikanka koji služi desetogodišnju zatvorsku kaznu u Baliju zbog ubistva svoje majke, prodaje svoju tromjesečnu kćerku za 150.000 dolara, tvrdi baka od djevojčice.

Heather Mack (19) i njen dečko Tommy Shaefer (21), oboje iz Chicaga, u aprilu su osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne zbog ubijanja Sheile von Wiese-Mack (62) na indonezijskom otoku.

mack2222

Shaefer je osuđen na 18 godina zatvora jer je ženu prebio nasmrt, a Heather je dobila osam godina manje od njega kao saučesnik. Sheila von Wiese-Mack pronađena je u koferu koji je bio smješten u prtljažnik taksija na Baliju. Prema nekim navodima, ona nije odobravala vezu svoje kćerke sa Shaeferom. Dan nakon ubistva Mack i Shaefer su uhapšeni je u jednom hotelu.

Heather Mack je djevojčicu Stellu rodila u martu i o njoj se brine u zatvoru.

Ranije je Daily Mail objavio da Heather želi bebu da smjesti u jednu australsku porodicu koja živi na Baliju dok Mack ne bude puštena iz zatvora.

sheila3

Sheila von Wiese-Mack pronađena mrtva u koferu

Ali sada, Shaeferova majka Kia Walker tvrdi, da Mack prodaje Stellu iz zatvora, a na sudu u Chicagu je rekla da i ima SMS poruku da to i potvrdi.

Advokat od Heather Mack, s druge strane, kaže da su te optužbe lažne, te da Walker ima finansijske motive zašto to govori.

U međuvremenu, advokati Heather Mack se sada u Chicagu bore da svojoj klijentici obezbijede pristup fondu od 1,2 miliona dolara koji je posjedavala njena majke koju je pomogla ubiti. Ako Mack izgubi nasljedstvo, njena kćerka Stella će vjerovatno biti nasljednica.