Globus

hrvatska

Mladić iz Sarajeva brutalno pretučen u Splitu: Pitali li ga je li navijač

28/11/2019
FOTO: Ilustracija

Kako se saznaje, napad se dogodio u blizini autobusne stanice na Križinama

– Stajao sam na semaforu na Poljičkoj cesti, taman sam izaša s posla na pauzu, u blizini fast fooda “Meduza” i odjednom mi prilazi neki momak star dvadesetak godina, normalno odjeven, ali potpuno krvavog lica i glave.

Vidio sam da mu jedan prst stoji u neprirodnom položaju, vjerovatno je bio slomljen, a oba oka su mu bila natečena, samo što se nisu zatvorila, dok mu je na tjemenu bio rez iz kojeg je šikljala krv.

Samo mi je, bosanskim naglaskom, kazao: “Zovite hitnu….” – priča jedan Splićanin, zaposlenik jedne od telekomunikacijskih firmi koji se nešto prije 13 sati zatekao na cesti i ugledao zastrašujući prizor za Slobodnu Dalmaciju.

Sagovornik Slobodne Dalmacije kaže da je mladić bio u potpunom šoku, a on ga je pitao može li hodati te su krenuli prema Hitnom prijemu u bolnicu na Križine. Tokom hodanja pretučeni mu je mladić ispričao kao je stajao na autobuskoj stanici kada su mu prišli neki momci i pitali ga je li navijač.

– Ne znam je li im šta odgovorio i zašto su ga počeli tući, nisam ga to stigao pitati. Ali uvjeren sam da su ga, osim nogama i šakama, tukli s nečim, onu reznu ranu na tjemenu zadalo je neko sredstvo.

Uspio je reći da je iz Sarajeva i da je dobio stipendiju da ovu godinu može studirati na mašinstvu (splitskom Fakultetu elektrotehnike strojarstva i brodogradnje – opa. a.). Nisam ga dalje ništa pitao jer je počeo govoriti da mu je slabo, jedva je hodao.

Uspjeli su doći do Križina, taman je izašao neki tehničar koji je rekao da ga mora odvesti na Firule. Kad je rekao da ne može, onda su se smilovali i odveli ga oni – govori sugovornik dodajući kako je poslije s prozora iz firme vidio da se na autobuskoj stanici pojavila policija.

Iz splitske policije je potvrđeno da su oko 13.40 iz splitske bolnice na Firulama dobili dojavu da je mlađi muškarac na Hitnom hirurškom prijemu zatražio liječničku pomoć.

– Izjavio je liječnicima da je fizički napadnut u Poljičkoj ulici, a težina ozljeda još nije poznata, nalazi se na liječničkoj obradi. Mi ćemo poduzet sve radnje i kriminalističko istraživanje kako bi utvrdili sve pokolnosti događaja – kazala je Antonela Lolić, glasnogovornica splitske policije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.