Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mladić u SAD ubijen dok je igrao Pokemon Go

36FDD7E800000578-0-image-a-65_1470625615672

Mladić Calvin Riley (20) ubijen je iz vatrenog oružja dok je igrao hit reality igricu Pokemon Go na obali San Francisca.

Policija je potvrdila kako je do ubistva došlo u subotu navečer u Vodenom parku kod Ghirardelli trga, te da nije poznato ko je počinilac.

Prijatelj ubijenog mladića John Kirby izjavio je kako je Calvin upucan dok je igrao igricu u parku. Policijski narednik Robert Jansing izjavio je kako ubistvu nije prethodila konfrotacija te da mladić nije bio opljačkan niti povrijeđen na drugi način.

Japanska kompanija Nintendo početkom jula lansirala je interaktivnu igricu Pokemon Go koja igračima omogućava da pomoću kamere i GPS-a pronalaze, hvataju i bore se s Pokemonima koji “oživljavaju”. Za sve to je neophodno hodanje do određenih lokacija.

Igricu su već zabranili u nekim zemljama dok u drugima igrači zadobijaju povrede uslijed igranja, odnosno hvatanja Pokemona ne obazirući se na saobraćaj i opasnosti na ulicama i trgovima. Uslijed igranja igrice prijavljeno je nekoliko smrtnih slučajeva u više zemalja.