Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mladiću koji je ubio roditelje prijatelj poručio: Vidimo se za 10 godina (VIDEO)

Tin sunjerga 2

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjim Tinom Šunjergom osumnjičenom da je okrutno ubio svoje roditelje, te je uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu za mlade u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku.

19-godišnji Tin je prvo ubio svoju 45-godišnju majku Silvanu u subotu oko 16 sati na njihovom porodičnom imanju. Tome je navodno svjedočio i jedan od privedenih Tinovih prijatelja.

Nakon dva sata, oko 18 sati, Tin je ubio i svog oca Marina, 45-godišnjeg pripadnika Specijalne policije Split. Nakon toga, otišao je na rođendansku zabavu gdje je najmanje dvojici prijatelja ispričao što je učinio.

Policija je u nedjelju pronašla mrtvo tijelo oca u garaži porodične kuće u Čistoj Velikoj. Ubrzo nakon toga krenula je potraga za sinom i majkom, pri čemu je policija posumnjala da je sin ubio oca.

Tačno po isteku 24 sata nakon što je u nedjelju nekoliko minuta prije 19 sati mladić uhapšen, Šunjergu je policija uz kaznenu prijavu predala pritvorskom nadzorniku do nastavka kaznenog postupka u Županijskom državnom odvjetništvu za mlade.

Sumnjiče ga da je u subotu između 16 i 18 sati u Čistoj Velikoj, zbog toga što se nisu slagali s njegovim ponašanjem, na okrutan i podmukao način usmrtio svoje roditelje vatrenim oružjem, koje je njegov otac legalno posjedovao i čuvao u sefu na zakonom propisani način. Mladić je do oružja došao provalom u sef, navodi se u saopštenju.

Uhapšen je nakon policijske potjere u Tribunju.

Vozilo je prošlo najmanje jednu blokadu, dok policajci nisu u središtu Tribunja pucnjavom zaustavili odbjeglog osumnjičenika. Meci su navodno završili u dijelu motora i vjetrobranskom staklu. Jedan šibenski interventni policajac potom je razbio suvozačev prozor i uhvatio Šunjergu prije nego što je uspio dohvatiti pištolj ispod sjedišta.

Neposredno prije uhapšenja mladića, helikopter je oko 16,20 sati na imaju pored Čiste Velike pronašao vozilo u kojem se nalazila mrtva 45-godišnja majka ubice.

Šunjerga je pred policajcima navodno otvoreno pričao o cijelom zločinu, ali nije imao objašnjenje zašto je to napravio, osim da je to morao učiniti jer je bio ljut na roditelje.

Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 17-godišnjim maloljetnikom, 18-godišnjakom i 20-godišnjakom, osumnjičenima za neprijavljivanje počinjenog kaznenog djela. Oni nisu prijavili ubistva u Čistoj Velikoj iako su znali da je počinjeno teško kazneno djelo i da bi njihova prijava omogućila ili znatno olakšala otkrivanje djela i počinitelja, navodi policija.

Tin je tada navodno bio u društvu s drugom dvojicom koji su bili prisutni kad je ubio majku. Ispričao je slavljeniku što je napravio, a ovaj mu je odgovorio: “Vidimo se za deset godina kad izađeš iz zatvora”.

Prijatelj obitelji je ispričao kako je Tin imao problema s drogom.

“Tin je još od prvog razreda srednje škole imao problema s drogom, zbog čega su ga roditelji htjeli poslati na liječenje. Stoga je otac uzeo godišnji odmor, a Tin to vrijeme nije išao u školu i svo je vrijeme provodio s obitelji”, rekao je prijatelj obitelji.

Komšije su ispričale detalje kobnog dana.

“Dio subote proveo je s roditeljima u polju. Komšinica je začula pucanj, ali nije posumnjala na najgore. Prodavačica u trgovini vidjela ga je oko 18 sati, bio je kupiti neke sokove, čokoladu i nekoliko kutija cigareta. Vidjevši ga uznemirenog pitala ga je što mu je, na što joj je on kazao da je sve u redu. Kažu da je Tin te večeri bio s društvom u privatnoj kući, čak govore da se i povjerio prijateljima kako je napravio nešto o čemu će se pričati. Ali, ni njegovi prijatelji nisu to shvatili ozbiljno. Uhapšeni su još trojica koji su znali za ubistvo, ali pretpostavljamo kako su se prepali i zato nisu prijavili policiji. Kažu da je mobitel razbio na vodičkoj autobuskoj stanici kako mu policija ne bi ušla u trag”, priča jedna mještanka Čiste Velike.

“Vratio se po noći u selo, pas je glasno lajao cijelu noć, a nakon nekog vremena je prestao. Nije još poznato, ali čini se da je i psu oduzeo život. Čak je i na svom Facebook profilu oko 1 sat stavio fotografiju psa i postom se oprostio od njega, ali sada više nema te objave, vjerovatno je sam uklonio. Nedjeljnog jutra mještani su ga vidjeli kako šeta po selu, s rukama u džepu, viđen je i na obližnjoj benzinskoj pumpi u Stankovcima kako toči benzin, a navodno nije ni platio. Tada još niko nije znao što se dogodilo”, dodaje komšinica.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni 18-godišnjak i 20-godišnjak će, uz kaznenu prijavu istom Državnom odvjetništvu za mlade u Šibeniku, biti predani pritvorskom nadzorniku, dok je osumnjičeni maloljetnik kazneno prijavljen redovnim putem.

Osumnjičeni Šunjerga trebao bi u narednih 16 sati biti ispitan kod državnog tužitlja za mlade nakon čega će tužiteljstvo vjerojatno predložiti njegovo zadržavanje u istražnom zatvoru, o čemu se tada treba očitovati sudac istrage Županijskog suda u Šibeniku.