Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

iznad države Kentucky

“Moguće da ima poginulih”: Srušila se dva američka vojna helikoptera

Black Hawk twitter

Guverner Kentuckyja Andy Beshear na Twitteru je objavio da je moguće da ima poginulih te da su savezna policija Kentuckyja i Odjel za upravljanje izvanrednim situacijama poslali ljude na teren

Dva američka vojna helikoptera Black Hawk srušila su se kasno sinoć tokom obuke iznad savezne države Kentucky, saopćila je američka vojska, prenio je Fox news.

– Sudbina članova posade zasad nije poznata – rekla je rano jutros glasnogovornica američkih oružanih snaga Nondice Thurman, ne navodeći tačan broj članova posade u helikopterima.

Guverner Kentuckyja Andy Beshear na Twitteru je objavio da je moguće da ima poginulih te da su savezna policija Kentuckyja i Odjel za upravljanje izvanrednim situacijama poslali ljude na teren.

Izvještaji lokalnih medija navode da se nesreća dogodila oko 21:35 po lokalnom vremenu (01:35 po srednjoevropskom vremenu) i da je možda poginulo čak devet osoba. Uzrok pada dvaju helikoptera se istražuje.

Helikopteri su pali na područje okruga Trigg.

Glasnogovornica vojske rekla je da je u fokusu glavne komande sada briga za posadu i njihove porodice.

Helikopteri koji su se srušili pripadaju 101. zračno diviziji, koja je jedina takva desantna divizija u američkoj vojsci, u prošlosti je bila slana u zone sukoba širom svijeta.