Globus

ubio suprugu i bacio je u jamu

Monstruma iz Hrvatske otkrili SMS-ovi i igla na poligrafu koja je “odjednom zaigrala”

09/11/2019

SMS poruke su ga i razotkrile, a policiji je u istrazi pomogao i poligraf koji je pokazao njegovu neobičnu reakciju kada su mu postavili pitanje vezano uz septičku jamu

Hrvatsku  je zgrozilo novo brutalno ubistvo koje je otkriveno nakon što su istražitelji, provodeći istragu o nestanku 46-godišnje Anice Buile, njeno tijelo pronašli u septičkoj jami kraj porodične kuće u kojoj je živjela u selu Petrovci kraj Vukovara.

Za ubistvo je osumnjičen Aničin 50-godišnji suprug Zoran Buila koji je jučer ispitan u Državnom odvjetništvu. Policija je otkrila da je suprugu nakon verbalne svađe, a onda i fizičkog sukoba prvo izbo, a onda njezino tijelo omotao pokrivačem i bacio u septičku jamu, javlja Index.hr.

Tijelo je pronađeno nakon četveromjesečne potrage, nakon što je majka ubijene prijavila njezin nestanak u julu. Tokom potrage suprug je policiju navodio na krivi trag, tvrdio je da je u kontaktu sa suprugom, a kao dokaz pokazivao je SMS-ove. SMS poruke su ga i razotkrile, a policiji je u istrazi pomogao i poligraf koji je pokazao njegovu neobičnu reakciju kada su mu postavili pitanje vezano uz septičku jamu.

Prema nepotvrđenim informacijama, on je policiji priznao ubistvo.

Zoran Buila na Facebooku si je dao nadimak Barikada, profil mu je pun obilježja 5. gardijske brigade. Iz njegovog se profila može iščitati i da je bajker.

Buila je na Facebook postavio više svojih fotografija s obilježjima iz Domovinskog rata u kojem je sudjelovao. Prema nekim informacijama, bolovao je od PTSP-a i uzimao lijekove. Ali majka ubijene to mu ne priznaje.

“Majka ne priznaje PTSP bolest. Iza te bolesti stoje luđaci”, rekla je majka za Novu TV.

Otac ubijene je ispričao kako ga je prije samo nekoliko sedmica zet ljubio.

“Prije tri sedmice mene ljubi moj zet. Napravio je to, sad ću vam reći, napravio je to, al sam ja pogodio – ili se njezinim mobitelom služi, ustvari se i služio, javljao njoj i meni, sinovima, mama se javila, mama se javila”, ispričao je.

Ispričao je i detalje o tome kako je policija otkrila ubicu.

“I onda je dalje slao poruke s njezinog mobitela. Sam sebi je slao poruke. Na kraju je išao na poligraf i sve je u redu što su ga pitali. Kad ga je ispitivač pitao što je sa septičkom, onda je igla (na poligrafu op. a.) ‘zaigrala’ jače. Pitao ga je koliko često prazne septičku”, objasnio je za Novu TV.

Porodica ubijene 46-godišnjakinje ne miri se sa strašnom sudbinom. Osumnjičenog nazivaju monstrumom i čudovištem koje je djeci i roditeljima slalo poruke s njezina mobitela želeći ih uvjeriti da je živa i tako prikriti zločin.

Komšije su ispričale kako su žrtva i njezin suprug bili u lošim odnosima. “Pričala je kako se boji čak i čašu vode popiti”, rekla je Marica, susjeda porodice Buila.

Tužiteljstvo za osumnjičenog traži istražni zatvor. Osumnjičeni 50-godišnjak tereti se za teško ubistvo, a prema Kaznenom zakonu, prijeti mu najmanje 10 godina zatvora te može biti osuđen i na dugotrajnu zatvorsku kaznu, i do 40 godina.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.