Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

MOST će predložiti svog mandatara hrvatske vlade

11/11/2015

U centrali MOST-a danas je održan sastanak rukovodstva stranke koja je na izborima postigla značajan rezultat i bez čije se podrške ne može sastaviti vlada u Hrvatskoj.

Predstavnik MOST-a Božo Petrov je nakon sastanka izjavio da je MOST otvorio razgovore s HDZ-om i SDP-om.

“Smatramo da Hrvatskoj u ovom trenutku treba jedinstvo. Mi smo u MOST-u uspjeli između prevladati svjetonazorske podjele. Mi očekujemo od jednih i drugih da razumiju što je prioritet i da se u Hrvatskoj pokuša napraviti jedinstvena vlada. To je jedino kako se mogu učiniti reforme. Jedinstvo je izuzetno potrebno. Smatramo da mi u ovom trenutku možemo biti moderator jedinstvu HDZ-a i SDP-a. Smatramo da oni nakon 25 godina mogu zaustaviti animozitet i teške riječi, barem na dvije godine. To je nužno za Republiku Hrvatsku”, rekao je Petrov.

Istakao je da će nakon prve i druge faze uslijediti definiranje mandatara vlade.

“Danas smo iznijeli glavna načela. Drugi uvjet je da svi zajedno sjednemo za stol. I mi ćemo također predložiti mandatara vlade. O mandatarima ćemo razgovarati tek nakon što dogovorimo prvu i drugu fazu”, kazao je Petrov.

Na pitanje novinara šta ako druge dvije partije odbiju prijedloge MOST-a, Petrov je istakao kako se nada da postoji dovoljno političke volje da se to ne desi.

“Vjerujem da će biti dovoljno političke mudrosti i da se to neće dogoditi”, zaključio je predstavnik MOST-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.