Globus

Novi Zeland

Muftija IZ Bošnjaka Australije posjetio ranjene u napadima u Christchurchu

18/03/2019

Muftija IZ Zajednice Bošnjaka u Australiji Jasmin ef. Bekrić u Christhurchu je posjetio i džamiju An Nur i susreo se s imamom džamije Leenwood, a susreo se i sa visokom delegacijom Turske koja boravi u ovom gradu

Muftija IZ Bošnjaka Australije Jasmin ef. Bekrić u nedjelju je posjetio ranjene u napadima u Christchurchu, na Novom Zelandu, javlja Anadolu Agency (AA).

Muftija IZ Zajednice Bošnjaka u Australiji Jasmin ef. Bekrić u Christhurchu susreo se sa visokom delegacijom iz Republike Turske, potpredsjednikom Fuatom Oktayem i ministrom vanjskih poslova Mevlutom Cavusogluom.

Bekrić je posjetio džamiju An Nur i susreo se imamom Leenwood džamije. Također, planiran je susret Bošnjacima koji žive u glavnom gradu ove zemlje.

Muftija Bekrić u Novom Zelandu boravi u ime reisu-l-uleme Islamake zajednice Husein ef. Kavazovića, koji ga je zadužio da u ime svih Bošnjaka i pripadnika IZ iz BiH i dijaspore posjeti stradale u terorističkom napadu, izrazi saučešće porodicama i sagleda načine na koje se IZ može uključiti u pomoć nastradalim.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.