Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iz rijalitija u zatvor

Ovo su srpske starlete koje su ogrezle u kriminal (FOTO)

starlete

Dilanje droge, prenošenje poruka, pružanje alibija ili odrađivanje sitnih poslova, osim poziranja, postaju njihova specijalnost, a njihova imena našla su se čak i na spisku zabranjenih osoba u Srbiji i Crnoj Gori

Djevojke atraktivnog izgleda ali nedefinisanog zanimanja koje, družeći se sa ljudima iz kriminalnog miljea, skliznu na onu drugu stranu zakona, sve su češća pojava u Srbiji. Dilanje droge, prenošenje poruka, pružanje alibija ili odrađivanje sitnih poslova, osim poziranja, postaju njihova specijalnost, a njihova imena našla su se čak i na spisku zabranjenih osoba u Srbiji i Crnoj Gori, piše Blic.rs.

Droga u tjelesnim šupljinama

Veoma rizičnim švercom droge, takoreći, proslavila se Nina Prlja (27), beogradska starleta, koja je uhapšena 2016. godine u Dubaiju zbog pokušaja šverca kokaina u Ujedinjene Arapske Emirate. Pored nje, uhapšeni su i drugi članovi kriminalne grupe na čelu sa Ivanom Radovićem Kokijem – Jasmina Petrović, Nikša Kokanović, Boris Ristić, Đorđe Petronić, Jovana Lazić i Tomislav Živković.

Nina Prlja

Grupa je pala nekoliko mjeseci nakon što je u Miodrag Radović uhapšen sa kokainom u Dubaiju.

– Kokain skrivaju u tjelesnim šupljinama ili ih gutaju i švercuju u želucu, da bi ih po dolasku na destinaciju izbacili iz organizma. Ova grupa “mula” praćena je mjesecima i većina se uklapala u takozvane “idealne kandidate za ovaj posao”. Niko od njih nema dosije i svi su imali neke paravane za svoje putovanje u Dubai – kaže naš izvor.

Nina Prlja

Pravi primjer toga je učesnica u rijaliti programima i “beogradska klaberka” Nina Prlja. Uvidom u njene profile na društvenim mrežama može se zaključiti da je ona djevojka koja često odlazi u Dubai, boravi u društvu bogatih i sumnjivih muškaraca i biznismena, a pored svega toga, makar do sada, nije imala kriminalni dosije.

Sve to kandiduje je za odličnog švercera droge u tjelesnim šupljinama, na kog niko ne bi posumnjao.

Prilikom hapšenja ove grupe pronađeno je 238 paketića kokaina, ulične vrijednosti od oko 120.000 eura. Policajci su kokain pronalazili i u vešu, ali svakako je najzapaženiji bio pronalazak 97 paketića težine 100 grama spakovanog u rukavicu koja je bila sakrivena tjelesnu šupljinu ove djevojke.

Inače, Nina Prlja je tokom boravka u zatvoru još jednom dospjela u medije, jer ju je jedna zatvorenica tokom boravka u istražnom zatvoru pretukla.

Kokain u vešu, hapšenje na jahti

U središtu još jednog hapšenja gde je zaplijenjen kokain pronađen u ženskom međunožju, našla se gupa djevojaka uhapšena prilikom ukrcavanja na jahtu u tivatskoj luci Porto Montenegro.

Ema Đuhić

Naime, policija je dobila dojavu da djevojke imaju određenu količinu narkotika kod sebe, što se ispostavilo kao tačno. Lisice na ruke stavljene su podgoričanki Emi Đuhić, a policija je privela i Kotoranku Željku Rolović, Vanu Simić iz Loznice, Aleksandru Radojević iz Beograda i Marka Lušića iz Zagreba, koji su bili u društvu sa Đuhićevom.

Inače, Željku Rolović poznatiju kao Madam Željku, javnost poznaje po hapšenja zbog sumnje da se bavi organizovanjem lanca prostitucije, odnosno da je za klijentelu na visokoj nozi podvodila atraktivnu devojku.

Sve one ubrzo su puštene iz pritvora jer je Ema, kako je izjavio njen advokat, krila drogu koja je bila za ličnu upotrebu.

Željka Rolović

Iz rijalitija u ćeliju

Ema Lapin, koja se nekada zvala Emilija Velković ali je zbog estradne karijere odlučila da sebi da, kako je objasnila, zvučnije ime, nalazi se na izdržavanju zatvorske kazne u trajanju od četiri godine, jer je policija u njenom stanu 2017. godine pronašla veću količinu marihuane.

Policija je nakon višemjesečnog praćenja upala u njen stan i pronašla šest kilograma marihuane spakovane u 23 paketa i jednu kesu, kao i jednu elektronsku vagicu sa tragovima marihuane. Zajedno sa njom privedena je i ženska osoba V. V. F, koja je ubrzo i puštena.

Ema Lapin

Ono što je posebno privuklo pažnju javnosti jesu detalji ovog hapšenja. Ema je, najprije, uhapšena samo u donjem vešu u svom stanu, ali su joj policajci dozvolili da se obuče i sa sobom ponese lične stvari. Kada su je doveli u pritvor, bila je jako bučna i nije željela da uđe u ćeliju, a ono što posebno šokira jeste činjenica da se najviše interesovala da li joj u novinama izašla lijepa fotografija.

– Nakon hapšenja Ema je negirala krivicu, tvrdeći da droga nije njena. Govorila je da joj je sve namjestio izvjesni kriminalac iz Crne Gore, koga se ona plaši. Tada je rekla i da stan, u kom je zaplijenjena droga, nije njen, već da ga samo iznajmljuje – rekao je tada sagovornik blizak istrazi.

Ipak, Ema je u zamjenu za manju kaznu priznala krivično djelo i prebačena je u ženski zatvor na odsluživanje četvorogodišnje kazne.

Da li je droga bila zaista njena ili je u štek-stanu živjela samo kako bi napravila paravan za kompleksniju distribuciju narkotika, vjerovatno će ostati nepoznanica, ali ono što je poznato jeste da to ne bi bio prvi put da mlade djevojke atraktivnog izgleda borave u takvim stanovima ili kriminalcima služe kao osobe koje bi ih umjesto njih iznajmljivale.

Zabrana ulaska u državu

Da su atraktivne djevojke postale predmet istraga ovdašnje ali i crnogorske policije, postalo je jasno kada je u junu prošle godine srpska starleta Soraja Vučelić vraćena sa granice, čime je dokazano da ona nije “obična” starleta ili učesnica rijaliti programa.

Naime, Soraja se kao svjedok našla u centru istrage koja se vodila zbog ubistva Armina-Muše Osmanagića 2014. godine, inače vođe barskog klana.

Kako su izvori medija bliski istrazi tada prenijeli, Soraja je navodno bila u bliskim vezama sa jednim od Bojovićevih ljudi u Beogradu, zbog čega istraga pokušavala da utvrdi da li je ona eventualno imala zadatak “da tipuje Osmanagića” i “izvuče ga na čistinu” kako bi olakšala posao ubicama.

Soraja

Osim istrage ubistva, Soraji je takođe zapaljen automobil “rendž rover”, a dovodila se u blisku vezu i sa Kotorankom Željkom Rolović, pomenutom Madam Željkom. Sorajino ime se tako našlo na spisku bezbjednosno interesantnih osoba kojima je ulaz u Srbiju zabranjen.

Ipak, ona nije prva djevojka koja se našla na takvom spisku – ulazak u Crnu Goru zabranjen je i Ani Korać i Tamari Đurić, koja je svjedočila ubistvu osuđivanom dileru kokaina Luki Raduloviću u Beogradu.

Tamara Đuhić

Đurićeva je inače bila svjedok Radulovićevog ubistva, a kako je medijima kasnije pričala, on je bio njen najbolji prijatelj i preminuo joj je na rukama.