Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muftija Zukorlić pravi novu stranku: Biće u njoj i Srba i Albanaca

zukorlic

Muamer Zukorlić, lider Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka, najavio je transformaciju ove stranke u multietničku Stranku pravde i pomirenja i istakao da je ovoj partiji, između ostalih, pristupila i grupa intelektualaca koju predvodi Filip David.

No, poznati pisac je u današnjoj izjavi za “Blic” demantovao takve navode.

– Niti sam član, niti je o tome bilo govora – rekao je kratko David.

Nakon Izborne skupštine, Zukorlić je kazao:

– Filip David je podržao naš program i očekujem da bude član Političkog saveta stranke kao nestranačka ličnost – ostao je pri svome Zukorlić i nakon konstatacije da je poznati pisac demantovao njegove ranije navode.

Lider nove SPP je dodao i da su u toku razgovori “sa drugim javnosti poznatim pojedincima i da očekuje da će ih se još priključiti”.

Zukorlić je naveo da će stranka imati pet potpredsjednika među kojima će biti jedna žena, jedan pripadnik srpske nacionalnosti i jedan pripadnik albanske nacionalnosti.

Upitan da li mu ime nove stranke liči na stranku turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana (Stranka pravde i progresa) i da li mu je to bila namjera, Zukorlić je rekao da nije apsolutno kalkulisao, navodeći da je problem u toj inflaciji broja političkih stranaka u zemlji, regionu i u svijetu naći “tri slova”, a da ne liče na neku drugu stranku.

– Gledali smo da novo ime iste stranke odražava ideologiju – kaže Zukorlić.

Zukorlić je najavio i kongres stranke za 28. decembar.