Potraga traje

MUP Srbije: Dnevno dobijemo desetak prijava da je Periš negdje viđen

matej-peris

Po njegovim riječima, od dana kada je podijeta prijava o nestanku hrvatskog državljanina Mateja Periša traga se za njim

Potraga za Matejem Perišem, koji je u Beogradu nestao u noći između 30. i 31. prosinca prošle godine još traje, a uz policiju u potrazi sudjeluju i građani koji su i na društvenim mrežama napravili grupe posvećene potrazi.

Miloš Stanimirović iz odjeljenja za potrage MUP-a Srbije navodi da na dnevnoj razini dobiju oko desetak prijava ili dojava da je Matej Periš negdje viđen.

– Apsolutno smo dužni da odreagiramo o na svaku prijavu. Mi svaku dojavu provjerimo, ali do sada nismo došli ni do kakvih novih saznanja na takve dojave – objašnjava Stanimirović.

Po njegovim riječima, od dana kada je podijeta prijava o nestanku hrvatskog državljanina Mateja Periša traga se za njim.

Utvrđena je, kaže, trasa kretanja, kako samog Mateja, tako i društva s kojim je on došao u Beograd iz Zagreba. Izvršene su terenske provjere apartmana u kojima su oni boravili, mjesta koja su posjećivali i lokala, prenose Novosti. rs.

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin naveo je da srpska policija provjerava sve informacije u vezi s Perišem, a hrvatski MUP je priopćio da ništa ne ukazuje da je nestanak Mateja povezan s nasiljem.