Globus

hrvatska

Muškarac iz BiH posudio od žene 33.000 eura i nije ih vratio. Uhapšen je nakon potrage

14/03/2023
Foto: Pixsell

Iz brodsko-posavske policije su objavili kako je 63-godišnjakinja početkom marta policiji u Pločama prijavila da je prevarena

Temeljen raspisane potrage policija je u Slavonskom Brodu uhitila 68-godišnjeg državljanina BiH koji je sa 63-godišnjakinjom na dubrovačkom području, koju poznaje od ranije, dogovorio da mu zbog finansijskih problema posudi 33.000 eura, koje joj nije vratio.

Iz brodsko-posavske policije su objavili kako je 63-godišnjakinja početkom marta policiji u Pločama prijavila da je prevarena.

U prijavi je navela kako je preko aplikacije za komuniciranje od decembra prošle do početka marta ove godine razgovarala sa 68-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine kojeg poznaje od ranije.

Tokom razgovora doveo ju je u zabludu tvrdnjama kako mu, zbog nastalih finansijskih problema, treba financijska pomoć te ju je tražio novac za koji je tvrdio da će joj uskoro vratiti, na što mu je ona poslala bonove ukupno vrijedne 33.000 eura.

Budući da joj novac u dogovorenom vremenu nije vratio, 63-godišnjakinja je cijeli slučaj prijavila policiji. Temeljem raspisane potrage osumnjičeni je prošlog petka uhapšen u Slavonskom Brodu te priveden u pločansku policijsku stanicu, gdje je uz kaznenu prijavu zbog prevare doveden pritvorskom nadzorniku.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.