Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatski mediji

Muškarac koji je izbo dvoje djece kod Osijeka prijetio da će se odreći državljanstva BiH

Muškarac odvijačem izbo dvoje djece kod Osijeka, jedno je još uvijek u bolnici
17.08.2020., Mece - Dogodio se napad na dvoje maloljetne djece, pri cemu ih je napadac ozlijedio odvijacem izrevoltiran zbog iskljucenja struje u kuci. Djeci je pruzena pomoc u KBC Osijek. Kuca napadaca. Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Napad se dogodio oko 10.00 sati, a brzom intervencijom policije napadač je uhapšen nakon četrdesetak minuta

Jedanaestogodišnji dječak, koga je danas u Dardi kod Osijeka oštrim predmetom izbo muškarac, zadobio je teške povrede, ali nije u životnoj opasnosti i zadržan je na liječenju u osječkoj bolnici.

Nakon napada na dječaka u Dardi, ovaj četrdesetdevetogodišnji muškarac je u mjestu Mece kod Osijeka oštrim predmetom izbo i jedanaestogodišnju djevojčicu, koja je zadobila lakše povrede i nakon pregleda u bolnici puštena je kući.

Lokalni mediji prenose da je muškarac, koji je državljanin Hrvatske, prvo kod trgovine u Dardi odvijačem izbo dječaka, a zatim se biciklom vratio u Mece gdje je u prolazu sa huverborda srušio djevojčicu i ubo je više puta.

Napad se dogodio oko 10.00 sati, a brzom intervencijom policije napadač je uhapšen nakon četrdesetak minuta.

Iz osječke policije nisu željeli da komentarišu motiv napada, jer je uviđaj u toku.

“U toku je kriminalistička istraga kako bi se utvrdile sve okolnosti ovih događaja”, saopšteno je iz Policijske uprave Osječko-baranjske.

Kako javlja Index, uhapšeni 49-godišnjak je iz sela Mece. Prvo je kod trgovine NTL u Dardi odvijačem izbo dječaka, zatim se biciklom vratio u Mece gdje je u prolazu s hoverboarda srušio djevojčicu i također je ubo više puta.

Muškarac se na svom Facebooku danima prije napada žalilo na račune za struju. Sve je prozvao kriminalom u HEP-u i ekonomskim ratom. Poručio je da je prijavio HEP DORH-u, predsjedniku i policiji, ali da mu nitko ne odgovara, a najavio je kako će se iseliti te odreći hrvatskog državljanstva i državljanstva Bosne i Hercegovine.

“Danas došlo da nam namjeravaju isključiti struju. Nadam se da neću završiti … u zatvoru ako ..”, napisao je u jednoj od objava.

Objavio je i rukom pisano pismo u kojem pita što mora učiniti da ga se ispiše iz rimokatoličke religije. Poručio je da je poslao pismo i Papi, “ali kulturnije, u Wordu”, kao i da je poslao zahtjev za ispis iz državljanstva BiH te da se javio Evropskom sudu za ljudska prava.

Posljednji se put na Facebooku oglasio prije dva dana kada je objavio pismo u kojem se žali na račune za struju.

Je li doista struja bila povod za bezuman napad i što se sve događalo u glavi napadača, trebala bi otkriti kriminalistička istraga.

No čini se da je dvoje djece u napadu odabrano potpuno nasumično. Tome u prilog govore i izjave svjedoka.