belgija

Muškarac se vakcinisao osam puta, uhapšen pri devetom pokušaju

U Šibeniku je i dalje veliki interes za cijepljenje protiv koronavirusa
11.11.2021., Sibenik - U Sibeniku je i dalje veliki interes za cijepljenje pa se kroz jutro u sportskoj dvorani cjepio veliki broj sibencana prvom,drugom i trecom dozom cjepiva. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Osoba, čije ime nije objavljeno, uzimala je 100 do 150 eura od antivaksera koji su htjeli dobiti COVID potvrdu

U Belgiji je uhapšen muškarac koji je umjesto antivaksera, u zamjenu za novac, osam puta primio vakcinu protiv COVID-19, prenosi Anadolu Agency (AA).

Službenici su primijetili 33-godišnjaka u gradu Namuru dok je deveti put pokušao primiti vakcinu, pišu belgijski mediji.

Osoba, čije ime nije objavljeno, uzimala je 100 do 150 eura od antivaksera koji su htjeli dobiti COVID potvrdu, koja se u toj zemlji traži na ulazu u objekte poput restorana, te umjesto njih primala vakcinu.

Navedeno je da je osoba koja je na vakcinalne punktove odlazila s ličnom kartom osoba od kojih je primila novac, primijećena u gradu Charleroi gdje je dva puta primila vakcinu u kratkom vremenskom razmaku. Pri sljedećem pokušaju vakcinisanja uhapsila je civilna policija.

Steven Van Gucht, glasnogovornik kriznog centra koji je formirala belgijska vlada za epidemiju COVID-19, rekao je:

“Mala je vjerojatnoća da će zdravlje te osobe biti u opasnosti jer ima previše vakcina. Nije istina ni da će s toliko vakcina biti bolje zaštićen od bolesti. Teško nam je u ovom trenutku pretpostaviti koliko je opasno to što je taj čovjek uradio”.