Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muž ubijene pjevačice u noći nakon ubistva uslikan sa sumnjivim tragovima po sebi

marjanovic

Blato na pantalonama Zorana Marjanovića uslikano je u noći tokom potjere kada je tvrdio da nije ni prišao mjestu ubistva supruge Jelene. Isto blato pronađeno je i na njenoj glavi!

Jedan od ključnih dokaza protiv Zorana Marjanovića u slučaju ubistva njegove supruge Jelene jesu rezultati DNK analize blata koje je pronađeno na njegovim pantalonama, a koje se podudara sa onim nađenim u pjevačicinoj kosi, piše “Blic“.

Međutim, postavlja se pitanje otkud blato na njegovim pantalonama ako tog dana, ali i prethodnih nije padala kiša, a blata nije bilo nigdje na nasipu?

Naime, Zoran Marjanović od nestanka svoje supruge konstantno je tvrdio da nikada tokom višesatne potrage za svojom ženom nije kročio blizu mjesta, a kamoli na mjesto gdje je ona ubijena i gdje je kasnije njeno tijelo pronađeno. Kako je tada govorio, on je tražio Jelenu zajedno sa svojim članovima porodice, ali i prijateljima od 15.50 sati do kasno u noć duž čitavog nasipa, međutim, nije je našao.

Međutim, ono što je zanimljivo i što se vidi na fotografijama u vrijeme potrage za Jelenom, jeste to što su samo Zoranu u vrijeme potrage nogavice od pantolona bile blatnjave, a blato na njima, utvrđeno je kasnije, odgovara onom pronađenom na Jeleninom licu kada je pronađeno njeno beživotno tijelo u kanalu pored nasipa u Crvenki. Također, tog dana, ali i prethodnih, bilo je vrlo toplo te na nasipu nije bilo blata, osim pored kanala gdje je Jelena pronađena.

Pjevačica Jelena Krsmanović ubijena je krvnički sa devet udaraca oštrim predmetom, što ukazuje na to da je ubijena iz strasti, a najvjerovatnije iz ljubomore. Misterija njene smrti najviše je vezana za čudne okolnosti pod kojima je nestala a zatim ubijena 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki, kada je, prema verziji njenog supruga Zorana Marjanovića, koji je uhapšen i osumnjičen za njeno ubistvo, otišla da trči od jedne do druge rampe na nasipu u Crvenki u Borči. Prema prvoj verziji, koju je Zoran rekao nekoliko sati po njenom nestanku, on i kćerka Jana (5) šetali su za Jelenom koja je otišla da trči i nestala im sa vidika.

Međutim, na stazi kojom je Jelena trčala, a koja je duga 1.400 metara, nema drveta ni žbuna koji bi mogli da remete vidik.

Jelenina pokojna majka Zorica rekla je da se posljednji put sa kćerkom čula u 15:35 sati, kada joj je Jelena rekla da treba da istrči krug i da poslije toga dolazi kod nje.

Oko 15:50 sati, Zoran je primjetio da mu žene nema, te je navodno krenuo u potragu za njom. Pridružili su mu se i članovi porodice, međutim, kako su rekli, niko je na nasipu više nije vidio. Inače, fudbalski teren u Crvenki (kod kojeg je on navodno stajao) udaljen je tek 550 metara od mjesta gde je Jelena nestala, a kasnije i pronađena mrtva.

Prema nalazima obdukcije, pjevačica je ubijena između 16:47 i 17:10 sati sa devet krvničkih udaraca oštrim predmetom u glavu. Ako su, prema riječima Marjanovića, na nasipu u to vrijeme svi tražili Jelenu, i Zoran i porodica i prijatelji, kako nije čuo njene krike niti vidio ništa sumnjivo?!