Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nesreća u Peruu

Na aerodromskoj pisti se sudarili avion i vozilo, poginula dva vatrogasca

Latam Airlines nesreca sudar ss

To je drugi incident u manje od mjesec dana koji uključuje avione istog prevoznika, a nakon što je jednom od njih uništen “nos” tokom jake oluje zbog koje je morao hitno sletjeti

Avion Latam Airlinesa sudario se s vozilom na pisti međunarodne zračne luke Jorge Chavez u Peruu jučer dok je polijetao, pri čemu su poginula dva vatrogasca, izvijestio je taj avioprijevoznik, dodajući da nije stradao nijedan putnika niti član posade aviona.

“Nažalost, dva zrakoplovna vatrogasca su poginula”, rekao je zapovjednik vatrogasne brigade Luis Ponce lokalnoj televizijskoj postaji Canal N, prenosi Hina.

Lima Airport Partners, kompanija koja upravlja aerodromom Jorge Chavez u Limi, najvažnijoj u Peruu, izvijestila je ranije da su svi putnici neozlijeđeni.

Slike koje je na Twitteru objavila lokalna radiostanica RPP Noticias prikazuju avion koji pripada Latam Airlinesu djelomično u plamenu na pisti. Avion koji je učestvovao u nesreći trebao je letjeti na domaćoj liniji Lima-Juliaca, rekli su iz Latam Airlinesa.

To je drugi incident u manje od mjesec dana koji uključuje avione tog prevoznika, a nakon što je jednom od njih uništen “nos” tokom jake oluje zbog koje je morao hitno sletjeti.