ogromne gužve

Na cestama ka moru u Hrvatskoj je pravi haos, pojačan promet vozila i u Doljanima

Zagreb: Gužva na naplatnim kućicama Lučko u smjeru prema moru
18.06.2021., Zagreb - Guzva na naplatnim kucicam Lucko u smjeru prema moru. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Od ranog jutra stvaraju se gužve, kako na cestama prema moru tako i na granicama na ulasku u Hrvatsku

Promet je pojačan na većini cesta u smjeru mora u Hrvatskoj, a gužve su i na većini graničnih prijelaza, saopćeno je iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Pojačan je ulazak na autocestu A1 u Lučkom, iz smjera zagrebačke obilaznice (A3), kolona iz smjera Jankomira je oko tri kilometra, i iz smjera grada s Jadranske avenije.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnom prelazu Doljani. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćavaju iz BIHAMK-a.

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

“Zbog gustoće prometa u smjeru mora povremeno se vozi usporeno na cijeloj dionici autoceste do čvora Zadar II i na autocesti A6 do čvora Kikovica. Na izlasku s autoceste A1 u Lučkom kolona je oko 1,5 kilometar”, navedeno je iz HAK-a.

Od ranog jutra stvaraju se gužve, kako na cestama prema moru tako i na granicama na ulasku u Hrvatsku.

“Više stojimo nego što se krećemo. Od Autobusnog kolodvora do Lučkog trebalo nam je sat vremena”, kazala je čitateljica koja autobusom putuje prema moru za Dnevnik.hr.

“Autobus nije ni došao do naplatnih, sišli smo na staru cestu prije. Vozimo se u koloni, nismo vozili brže od 40 km na sat”, dodaje.

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Povremene smetnje, vožnja u koloni ili kraći zastoji zbog veće gustoće prometa mogući su i na pojedinim dionicama Jadranske magistrale (DC8) na prilazima turističkim središtima i mjestima, Krčkom mostu, riječkoj obilaznici i na dionici Istarskog ipsilona.