Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

thiago alcantara

Veznjak reprezentacije Španije: Mrzim VAR i moderni nogomet

alcantara

“Desetke i nogometni majstori su gotovo nestali, vidimo manje magije, manje fantazije… Nema ni driblinga jer su bespotrebni budući da se sve radi u brzini”

Thiago Alcantara, veznjak Liverpoola i španske reprezentacije, poručio je da mu se ne sviđa nogomet kakav se igra danas.

“Mrzim moderni nogomet, ja sam više tip kojem se sviđao nogomet kakav se ranije igrao. Drugi je tempo, sve je brže, traži se više snage. Desetke i nogometni majstori su gotovo nestali, vidimo manje magije, manje fantazije… Nema ni driblinga jer su bespotrebni budući da se sve radi u brzini. Razigravač sa sjajnom tehnikom više ne može igrati ako je sporiji jer ne dobiva priliku da se okrene. Mi koji nismo tako brzi, moramo biti brži u glavi ako želimo igrati”, rekao je Alcantara koji je prošlog ljeta Bayern zamijenio Liverpoolom.

Ne sviđa mu se ni uvođenje videotehnologije u nogomet.

“Uvijek sam bio protiv VAR-a i volio bih da ga nisu uveli. VAR vam oduzima bit igre, oduzima lukavost, nestašluke, a to je sve dio nogometa. Nogometaši griješe, treba i sucima biti dozvoljeno pogriješiti. Bez trikova se ne bi dogodili mnogi veliki trenuci u povijesti nogometa. Na kraju, kad zabijemo gol čak i sa centra, ne možemo se radovati dok nam VAR ne prizna gol.