uoči ustoličenja mitropolita

Na Cetinju grupa građana uklonila ograde sa Dvorskog trga

cetinje-ograda – screenshot (1)

Na Cetinju ali i cijeloj Crnoj Gori su tenzije jako podignute uoči najavljenog ustoličenja na Cetinju

Grupa građana uklonila je ograde koje su rano jutros postavljene na Dvorskom trgu uoči najavljenog ustoličenja mitropolita Crnogorsko primorskog Srpske pravoslavne crkve (SPC) Joanikija u Cetinjskom manastiru.Ograde su bile postavljene do polovine trga, što nikada do sada nije bio slučaj.

Cetinjski manastir je potpuno ograđen i obezbjeđuju ga jake policijske snage. Mediji prenose da Komunalna policija nije izdala dozvolu za postavljenja ograda.

Na Cetinju ali i cijeloj Crnoj Gori su tenzije jako podignute uoči najavljenog ustoličenja na Cetinju. Ustoličenju mitropolita MCP na Cetinju, koje bi trebalo sutra da bude održano u Cetinjskom manastiru, oštro se protive crnogorske nacionalne organizacije, udruženja i gotovo sve opozicione parlamentarne partije, koje su tražile da se taj čin obavi u drugom gradu.

Najavljen je veliki protest građana kojem će prisustvovati i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Vijeće za nacionalnu bezbjednost izrazilo je juče zabrinutost zbog stanja bezbjednosti u Crnoj Gori.

Mitropolija crnogorsko-primorska SPC je prethodno odustala od dovođenja vernika na Cetinje u vrijeme ustoličenja mitropolita Joanikija, ali veliku svečanost pravi večeras u Hramu Hristovog vaskrsenja kojoj će prisustvovati i patrijah SPC Porfirije.

Najavljeno je prisustvo hiljada vjernika, bogat kulturno zabavni program, velika bina je već postavljena i pripreme se privode kraju.