Globus

predsjednik srbije

Na sastanku o Kosovu Vučić govorio o RS-u: Tražiće njen nestanak pred proljeće

13/10/2021

Sastanku Srba sa Kosova i Vučića prisustvovali su i ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, direktor Kancelarije za Kosovo Petar Petković i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u razgovoru sa Srbima sa Kosova da će šta god da se desi Srbija i Beograd biti uz njih, ali je rekao da je sa Prištinom nemoguće razgovarati, jer neće da poštuje sporazume, javlja Anadolu Agency (AA).

On je pozvao Albance da ne pokušavaju nasilje i da “Srbe uvode u red” i poručio da će njegov odgovor biti “kristalno jasan”.

“Ako krenu u nasilje, vi zaštitite svoj narod, a mi ćemo biti uz vas, poručio je Vučić, samo imajte u vidu kolika je cijena koju ćemo svi mi da platimo i zato je moja molba da to izbjegnemo. Čuvaćemo mir, poštovaćemo sve sporazume, moja poruka i njima i vama je, nisam poput nekih, niti je Srbija kakva je bila ranije”, rekao je Vučić.

On je istakao da je pozvao specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, od kojeg je tražio da “zauzdaju Prištinu”, a da je dobio odgovor da se radi na tome, poslije čega su se jedinice Rosu povukle.

Vučić je rekao da je Priština za ono što je danas izvodila imala podršku makar jedne države, a da nijedna nije iz EU.

“Pred nama je težak period, biće ogromni pritisci na Republiku Srpsku, tražiće njen nestanak pred proljeće i sve će to pasti na pleća Srbije. Na svemu tome će da rade najmoćnije zemlje svijeta”, rekao je Vučić.

Sastanku Srba sa Kosova i Vučića prisustvovali su i ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, direktor Kancelarije za Kosovo Petar Petković i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.