Globus

Rusija

Na spavanju ubio prijatelje, pa ih pojeo

31/10/2019

Kada su žrtve zaspale, navodno ih je ubio nožem, a zatim izrezao, piše "BBC"

Pedesetjednogodišnji muškarac, čiji identitet nije saopšten, uhapšen je prije nekoliko dana na sjeveru Rusije zbog kanibalizma i višestrukog ubistva nakon što je policija s njim povezala tri identifikovane djelimično pojedene ljudske žrtve, ali i ostatke mačaka, pasa i manjih životinja.

Muškarac se sumnjiči da je pojeo životinje, kao i trojicu muškaraca s kojima se sprijateljio i pio alkoholna pića. Kada su žrtve zaspale, navodno ih je ubio nožem, a zatim izrezao, piše “BBC”.

Njihove kosti su pronađene u vrećama ostavljenim u jezeru ili rijeci u blizini grada Arhangelska.

Ruski istražni odbor (SK) izdao je 29. oktobra saopštenje o osumnjičenom i objavio videosnimak njegova hapšenje. U saopštenju navodi da je optuženik mentalno zdrav i da je već imao jednu krivičnu prijavu.

Ubistva su se navodno dogodila u 2016. i 2017. godini, ali su istražitelji tek nedavno identifikovali žrtve jer su za to bila potrebna forenzička testiranja. Dvojica muškaraca nisu imala bližu rodbinu, dok se treći preselio u drugi grad u potrazi za poslom.

SK je saopštio da je “osim kanibalizma, optuženi redovno ubijao i jeo mačke, pse, ptice i druge male životinje čije su kosti pronađene u vrećama, pomiješane zajedno s ljudskim kostima”.

Navodno se osumnjičeni uselio u stan žrtve za koju je tvrdio da je otišla da potraži posao u drugi grad. Rekao je žrtvinim roditeljima da je dogovorio da pazi na stan njihovog sina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.