Ukrajina

Političar uhvaćen kako se dopisuje s prostitutkom usred sjednice parlamenta

bogdan

Fotografije su napravljene u utorak za vrijeme sjednice parlamenta

Poslanik stranke predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog je u centru skandala nakon što su objavljene fotografije na kojima se poslanik mobilnim telefonom dopisuje s jednom prostitutkom usred sjednice parlamenta.

Jedan ukrajinski sajt prenio je u srijedu u gro planu ekran mobilnog telefona poslanika Bogdana Jaremenka, bivšeg diplomate od 48 godine. Na fotografijama se vidi kako poslanik postavlja pitanja za uslove sastanka.

Kao odgovor, osoba precizira sve vrste seksualnih usluga sa tarifama da je 100 dolara za sat vremena i 150 dolara za dva sata.

Fotografije su napravljene u utorak za vrijeme sjednice parlamenta. Poslanik je u prvo vrijeme na Facebooku naveo da su to montirane slike, a kasnije je izbrisao taj tekst i uputio izvinjenje supruzi, djeci, svojoj parlamentarnoj grupi i predsjedniku Zelenskom, navodeći da je počinio “nepromišljeno djelo”.


Te fotografije su izazvale kritike u parlamentu. Neki poslanici opozicije su zatražili ostavku Jaremenka sa funkcije šefa spoljnopolitičkog odbora parlamenta.

Parlamentarna grupa predsjednika Zelenskog saopštila je da će o tom incidentu razgovarati na sljedećem sastanku grupe.