Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Roylab Stats"

Na Youtubeu uživo idu infografike trenutnog stanja s korona virsom

Untitled

Što se tiče BiH trenutno stoji podata da je pšet osoba zaraženo, nema smrtnih slučajeva ni izliječenih

Broj zaraženih koronavirusom širom svijeta prešao je 114.000 ljudi. Preminulo je više od 4.000 ljudi, a cijela Italija proglašena je “crvenom zonom” i smije se putovati samo ljekaru, na posao i u hitnim slučajevima.

Iz dana u dan pojavljuju se novi načini praćenja razvoja epidemije, a građani širom svijeta žele znati kakva je situacija s koronavirusom.

Na Youtubeu korisnik “Roylab Stats” emituje video uživo, a koji prikazuje infografike o trenutno stanju s epidemijom koronavirusa u svijetu.

Na videu se može uživo pratiti broj zaraženih, umrlih i izliječenih, i to po zemljama. Video se emitira uživo od 30. januara bez prestanka, a njegov autor kaže kako samo želi svima omogućiti uvid u podatke o trenutnoj situaciji. Što se tiče BiH trenutno stoji podata da je pšet osoba zaraženo, nema smrtnih slučajeva ni izliječenih.

Podatke povlači iz nacionalnih centara za kontrolu bolesti širom svijeta. Autor je otkrio kako je on iz Južne Koreje te kako kada je započeo s emitovanjem broj zaraženih u toj zemlji nije bio visok. Onda se broj značajno povećao. Video pokazuje i kada će za koju zemlju biti dostupni novi podaci, ali i grafove koji pojašnjavaju kako se zaraza kretala širom svijeta.