Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najbolji prijatelji autom se zabili u ulaz kuće i poginuli

pozega-nesreca

Prema nezvaničnim informacijama, mladići su Škodom Roomster na izlazu iz krivine udarili u bankinu, te se zabili u betonski ulaz pred jednom kućom kod Požege.

– Probudio nas je snažan udarac. Brzo smo istrčali pomoći. U prvom nam se trenutku učinilo da je u autu samo jedna osoba, no onda smo vidjeli da je tu i suvozač. Auto je potpuno uništen. Davali su znakove života, ali se odmah vidjelo da su u jako teškom stanju. U vrlo kratkom vremenu su došli vatrogasci i hitna pomoć, ali već nakon nešto više od pola sata smo znali da su preminuli – prepričala je mještanka za portal Pozega.eu.

Kako hrvatski mediji nezvanično saznaju, poginuli 38-godišnji Robert Kotas i njegov vršnjak i prijatelj Vlado Moravek, višestruki prvak Hrvatske u utrkama.

Moravek se utrkama aktivno počeo baviti 2006. godine, a u oktobru 2014. doživio je tešku nesreću na treningu utrke u Žminju pored Rovinja.

Tri je dana ležao u komi nakon čega je uslijedio duži oporavak. Sinoćnja saobraćajna nesreća bila je kobna za njega i njegovog najboljeg prijatelja. Robert Kotas bio je vlasnik auto servisa “Auto Robi” u Industrijskoj ulici u Požegi.