zagreb

Nakon hapšenja Edina i Adnana u Hrvatskoj uhapšene i dvije ženske osobe

hrvatska policija – pixsell (2)

Policija je prije četiri dana na Srednjacima u Zagrebu uhapsila BiH državljane Edina B. (38) i Adnana Ž. (32) te im je sudac istrage zagrebačkoga Županijskoga suda odredio istražni zatvor, a osumnjičeni su za nedozvoljeno držanje oružja i prodaju droge

Nakon što su na Srednjacima u Zagrebu specijalci uhapsili dvojicu državljana BiH koje povezuju s strukturama organiziranoga kriminala iz te zemlje te kod njih pronašli manje količine droge i velike količine streljiva, policija je nastavila istraživati osobe koje su od njih dvojice kupovale drogu.

Ta istraga je sada rezultirala hapšenjem dvije žene koje su od njih kupovale heroin i dalje ga preprodavale, piše Jutarnji list.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad dvije ženske osobe starosti 32 i 25 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Neovlaštena proizvodnja i promet drogama‘.

U sklopu nastavka kriminalističkog istraživanja, sumnja se da su osumnjičene protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje u dogovoru s dvojicom muškaraca, nabavljale veće količine droge koju su potom skrivale u stanu kojim su se koristile na području Trešnjevke.

Sumnja se da su osumnjičene, radi daljnje neovlaštene prodaje došle u stan s namjerom da preuzmu skrivenu drogu namijenjenu daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Po dolasku u stan, sumnja se da su preuzele dva omota ispunjena heroinom ukupne težine 841,0 gram s ciljem daljnje preprodaje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu”, izvijestila je zagrebačka policija.

Policija je prije četiri dana na Srednjacima u Zagrebu uhapsila BiH državljane Edina B. (38) i Adnana Ž. (32) te im je sudac istrage zagrebačkoga Županijskoga suda odredio istražni zatvor, a osumnjičeni su za nedozvoljeno držanje oružja i prodaju droge.

Uhićeni Edin B., prema pisanju medija, jedan je od najbližih saradnika narkobosa Dine M.C.

Njih dvojica su u bijegu od jula 2021. godine, kada je BiH tužiteljstvo “presrelo” akciju tužitelja Unsko-sanskog kantona i tako doslovno spasilo organizatore kriminalne grupe koja u šumama na granici s Hrvatskom uzgaja marihuanu vrijednu milione maraka.

Isti mediji otkrivaju i da njihovi istražni organi sumnjaju da su Edin B. i Dino M.C. organizatori likvidacije Eldina Ć. ubijenog u maju ove godine, a riječ je o svjedoku pokajniku iz slučaja Escobar. Bosanski istražitelji sumnjaju i da je Edin B. zajedno sa Dinom pripremao još jednu likvidaciju tamošnjeg dilera.