Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Nakon kišnog perioda ponovo se vraćaju visoke temperature

Veliki broj turista u šetnji centrom Sarajeva
15.07.2022., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Veliki broj turista je u glavnom gradu BiH. Zajedno sa turistickim vodicima preplavili su centar grada. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Najviša dnevna temperatura zraka danas između 19 i 24, na jugu zemlje do 28 stepeni

U Bosni i Hercegovini prevladavaće pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 11 i 16, na jugu zemlje do 22 stepena.

Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 24, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno, povremeno sa kišom ili pljuskom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 14, a najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepena.

U nedjelju će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 31 stepen,

U ponedjeljak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 33 stepena.

Od utorka do kraja sedmice, uz promjenjivu naoblaku, temperature će ponovo rasti. Najviše dnevne će iznositi preko 33 stepena na jugu zemlje.