Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Wall Street Journal

Pretresom rezidencije Donalda Trumpa FBI otkrio 11 kompleta povjerljivih dokumenata

trump yt

Wall Street Journal je naveo i da su tokom istrage pronađeni dokumenti o predsjedniku Francuske ali nije navedeno o kakvim se informacijama radi

FBI je otkrio 11 kompleta povjerljivih dokumenata u pretrazi rezidencije bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u Mar-a-Lagu. Neki od otkrivenih dokumenata su na sebi imali oznaku “strogo povjerljivo”, objavio je Wall Street Journal.

Novine su objavile da su agenti FBI-ja iz Trumpovog odmarališta i rezidencije u Palm Beachu na Floridi odnijeli oko 20 kutija sa dokumentima, uključujući registratore, setove povjerljivih vladinih materijala, fotografije i najmanje jednu rukom pisanu poruku.

Savezni agenti navodno su zaplijenili jedan set “strogo povjerljivih/SCI” dokumenata, najvišeg nivoa tajnosti.

Agenti su pronašli i četiri seta strogo povjerljivih dokumenata nižeg nivoa, tri seta “tajnih” dokumenata i tri seta “povjerljivih” dokumenata – najnižeg nivoa tajnosti, saopćio je Journal.

Među predmetima uzetim iz Trumpovog odmarališta bili su i dokument o pomilovanju Rogera Stonea, vjernog Trumpovog saveznika koji je 2019. godine osuđen zbog laganja Kongresu tijekom istrage o ruskom uplitanja u izbore 2016. godine. Trump je pomilovao Stonea prije odlaska s dužnosti, zaštitivši ga time od trogodišnje zatvorske kazne.

Wall Street Journal je naveo i da su tokom istrage pronađeni dokumenti o predsjedniku Francuske ali nije navedeno o kakvim se informacijama radi.