Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Jake Angeli"

Nakon nasilnog upada u američki Capitol uhapšen je i čovjek s rogovima

New Project (2)

Tereti se da je svjesno ušao u zgradu te boravio na terenu bez zakonskih ovlasti, kao i za nasilni ulazak i neprimjereno ponašanje

Jacob Anthony Chansley, poznatiji kao Jake Angeli, čovjek koji svijetu postao poznat prilikom upada u američki Capitol, kako nosi koplje i krznenu kapu s rogovima tokom, uhapšen je i optužen u subotu, piše NBC News.

Među uhapšenim je i Adam Johnson (36) koji je snimljen kako nosi govornicu predsjednice američkog Kongresa Nancy Pelosi.

Jacob Anthony Chansley (33) dugogodišnji je pripadnik QAnona iz Arizone, a bio je jedan od Trumpovih pristalica koje su divljački upale u Capitol.

Chansley se tereti da je svjesno ušao u zgradu, te boravio na terenu bez zakonskih ovlasti, kao i za nasilni ulazak i neprimjereno ponašanje.

Chansley se može vidjeti na nekoliko fotografija bez majice i s rogovima, a u zgradi Capitola drži konfederacijsku zastavu.

Nosio je koplje i američku zastavom vezanom ispod oštrice kada je lutao Kongresnim dvoranama i stajao na podiju unutar senatske komore, navodi se u sudskim dokumentima.

Chansley se dobrovoljno prijavio policiji 7. januara, dan nakon nereda.