Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Venecuela

Nakon obilne kiše pokrenulo se kilizište, najmanje 25 mrtvih, traga se za 50 nestalih

FeqiLEOaMAAtZgT

Više od 1000 službenika iz Nacionalnog sistema upravljanja krizama i policijskih službenika učestvuje u operaciji potrage i spašavanja

Klizište u Venezueli u nedjelju je usmrtilo najmanje 25 ljudi, a više od 50 se vodi kao nestalo u saveznoj državi Aragua, naveli su dužnosnici te zemlje, prenosi CNN.

Klizište se aktiviralo u općini Santos Michelena nakon što su višednevne obilne kiše uzrokovale izlijevanje pet pritoka rijeke Las Tejerías, rekla je potpredsjednica Venezuele Delcy Rodríguez.

Predsjednik Venezuele Nicolás Maduro u nedjelju je objavio na Twitteru da je naredio maksimalno raspoređivanje snaga ministarstva unutrašnjih poslova i sigurnosnih agencija kako bi odgovorili na hitnu situaciju.

Više od 1000 službenika iz Nacionalnog sistema upravljanja krizama i policijskih službenika učestvuje u operaciji potrage i spašavanja, naveo je Carlos Pérez, zamjenik ministra za upravljanje rizikom i civilnu zaštitu.

Predsjednik je također proglasio trodnevnu nacionalnu žalost počevši od nedjelje, “u znak solidarnosti s porodicama stradalih”, navodi se u objavi na Twitteru.