Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon pauze ponovno prosvjedi u Makedoniji

protest skoplje

Građanska inicijativa “Prosvjedujem” sinoć je nakon pauze ponovo održala prosvjede u Skoplju i drugim makedonskim gradovima na kojima su prosvjednici tražili ostavke predsjednika Makedonije Đorđa Ivanova i povlačenje njegove odluke o aboliciji odgovornih u aferi “prisluškivanja”, kao i odgodu izbora zakazanih za 5 lipnja.

Kako prenosi Tanjug, prosvjed u Skoplju počeo je okupljanjem ispred zgrade Specijalnog javnog tužiteljstva a zatim su građani krenuli prema zgradi Sobranja. Policija je postavila kordon ispred zgrade Osnovnog suda Skoplju gdje su građani uzvikivali da je Makedoniji potrebna pravna država i bacali farbu kao i na ranijim prosvjedima. Zatim su se prosvjednici uputili do zgrade vlade.

U Bitoli prosvjednici su se okupili ispred zgrade općine gdje su zatražili i ostavku Gradonačelnik Vladimira Taleskog. Prosvjed u Bitoli je završen mirno a prosvjednici su poklonili policajcima uskršnja jaja, nakon čega su se razišli. U Strumici građani su se također okupili ispred općine nakon čega su prošetali središnjim gradskim ulicama uz povike “Nema pravde, nema mira”.
Skup je završen bez incidenta.

U Prilepu su građani poručili da je “da se revolt nastavlja”.