Globus

nevrijeme u turskoj

Nakon razornih požara pogodile ih obilne kiše, bujica uništila cestu i nosila automobile

11/08/2021

Zbog padavina koje su počele u utorak navečer, urušena je cesta, a spašene su dvije osobe zarobljene u vozilu zahvaćenom vodom i 20 osoba koje su se nalazile u poplavljenim kućama

Obilne padaline koje su zahvatile provinciju Bartin na sjeveru Turske, izazvale su poplave u pojedinim područjima, a vodena bujica nosila je vozila, poplavljeni su mnogi poslovni i stambeni objekti i oštećena infrastruktura.

Zbog padavina koje su počele u utorak navečer, urušena je cesta, a spašene su dvije osobe zarobljene u vozilu zahvaćenom vodom i 20 osoba koje su se nalazile u poplavljenim kućama.

Slična situacija zahvatila je i mještane sela Zafer nakon što se izlila rijeka. Poplavljeno je nekoliko vozila i objekata u kojima su mještani bili zarobljeni.

Na poplavljena područja poslane su ekipe vatrogasaca, Ureda za upravljanje izvanrednim situacijama (AFAD), policija i medicinski timovi.

Poplave i klizišta pogodili su i selo Akörensöküler u Ulusu. Urušen je značajan dio jedne drvene kuće, a uslijed vodene bujice zarobljena je starija žena.

U okrugu Ulus je veći broj urušenih mostova, putova i kuća, zbog čega je i materijalna šteta velika.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.