Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. državljanin u Hrvatskoj

Nakon što je pregazio ženu i pobjegao, uhvaćen da vozi pijan

policija

Uhapšen je i do otriježnjenja smješten u posebnu prostoriju policijske stanice

Nepunih mjesec i pol dana nakon što je u Dvoru zbog prebrze vožnje sletio u dvorište te naletio na ženu i nanio joj teške i po život opasne povrede, 42-godišnji bosanskohercegovački državljanin, koji je kao recidivist poznat tamošnjoj policiji po saobraćajnim prekršajima, je u noći na petak opet u Dvoru zaustavljen za volanom s gotovo 2 promila alkohola u krvi.

Sisačko-moslovačka policija priopćila je kako je noćas oko 3.30 sati u Dvoru zaustavila automobil zagrebačkih registracija koji je vozio 42-godišnji recidivist, inače državljanin BiH sa statusom stranca na privremenom boravku u RH, a koji je ‘napuhao’ 1.95 promila.

Uhapšen je i do otriježnjenja smješten u posebnu prostoriju policijske stanice, a zbog počinjenih prekršaja tokom dana će biti doveden na sud, prenosi Hina.

U policiji napominju kako je isti vozač 1. marta u Dvoru skrivio nesreću u kojoj je 69-godišnja žena zadobila teške povrede opasne za život.

On je zbog neprilagođene brzine tada izgubio nadzor nad vozilom i sletio u njeno dvorište, gdje je naletio na nju, da bi potom izašao iz automobila i pješice otišao, a da povrijeđenoj nije pružio pomoć.

Zbog ove nesreće kazneno je prijavljen zbog izazivanja nesreće i nepružanja pomoći.