Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prije četiri godine

Nakon što je procurila vijest da je uhvaćen na aerodromu s municijom, oglasio se i Kusturica

kusturica

Nakon što su ovi podaci isplivali u javnost, pres služba Emira Kusturice je objasnila o čemu se zapravo radi

Režiser Emir Kusturica (65) uhvaćen je sa ručnim prtljagom punim municije na aerodromu Baneasa kod Bukurešta, objavio je jučer Telegraf.rs.

Kod Kusturice je, prema pisanju medija, prilikom antiterorističke kontrole pronađeno ukupno 25 okvira/šaržera municije od 9 mm, a rumunske vlasti otvorile su istragu protiv režisera.

Ta informacija procurila je u javnost nakon što je cijeli slučaj držan u tajnosti, a istragom je utvrđeno da je u oktobru 2015. režiser sa svojim bendom krenuo iz Tivta na nastup u Bukurešt.

Nakon što su ovi podaci isplivali u javnost, pres služba Emira Kusturice za Blic je objasnila o čemu se zapravo radi.

– Tačno je da je on, inače pasionirani strijelac koji ima uredno izdatu dozvolu za nošenje pištolja, zaboravio da pri polasku sa Mokre Gore izvadi iz ručne torbe kutiju u kojoj je bilo 22 metka, kalibra 9 milimetra. Poslije koncerta, a pri prolasku kroz aerodromski skener, u njegovoj ručnoj torbi viđena je pomenuta kutija. Ona ni u jednom računu, niti na bilo kojem jeziku ne može da se nazove “arsenalom oružja”. Aerodromske vlasti su napravile zapisnik, a naš poznati režiser i muzičar je odmah, nakon toga, napustio Rumuniju – naveli su u Kusturičinoj pres službi.

Oni dodaju da je dvije godine poslije incidenta na aerodromu Kusturica ponovo gostovao u Rumuniji, kao i da je na “stvar sa polupraznom kutijom u kojoj su bili meci stavljena tačka”.

– Tako je, kada je zakon u pitanju, sve otišlo u zaborav iz kojeg je ovaj nesporazum i nastao – završili su iz pres službe Kusturice.

Procurila strogo čuvana tajna: Kusturica uhvaćen na aerodromu sa arsenalom municije