Nakon što su policajci otvorili gepek “Tourega” imali su šta vidjeti (FOTO)

skank_crna_gora_5

Crnogorska policija zaplijenila je 75 kilograma skanka i uhapsila P.G. (31) iz Podgorice, koji je osumnjičen da je posjedovalo drogu radi prodaje, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Uprave policije saopšteno je da su skank otkrili i osumnjičenog uhapsili službenici Odjeljenja granične bezbjednosti (OGB) Tuzi, u sadejstvu sa kolegama Odsjeka za borbu protiv droge.

Kako su pojasnili, službenici OGB Tuzi danas su oko 12 sati i 15 minuta, obezbjeđujući državnu granicu, a shodno operativnoj informaciji, na putu Korita – Podgorica, u mjestu Medun, kontrolisali putničko motorno vozilo „VW Toureg“, crne boje, podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao P.G.

“Pregledom vozila na licu mjesta pronađeno je šest jutanih džakova u kojima se nalazila materija biljnog porijekla, tamnozelene boje, za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine 50 kilograma”, navodi se u saopštenju.

Policija je nakon toga pretresla porodičnu kuću i pomoćne objekte koje koristi P.G. i tom prilikom pronašla 25 pakovanja, obmotanih pvc folijom, u kojima se takođe nalazila materija za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine 25 kilograma.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio da se P.G. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, naveli su iz Uprave policije.