Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon tri mjeseca pronašli izgubljenog sina (VIDEO)

beba

Muškarac iz Velike Britanije i njegova žena iz Salvadora pronašli su svog izgubljenog sina, nakon što su doktori zamijenili njihovu bebu kratko nakon rođenja u privatnoj bolnici u Salvadoru.

Richard Cushworth i Mercedes Casanellas, oboje kršćanski misionari u Latinskoj Americi, tvrdili su da je njihov sin ukraden te da je bio žrtva trgovaca djecom.

Nakon što su DNK testu podvrgnute četiri majke koje su u isto vrijeme bile u bolnici, otkriveno je jedna od njih uzela krivo dijete kući, a sudija u Salvadoru naredio je ponovnu zamjenu beba.

Sve okolnosti ukazuju na kriminalnu radnju, alu službeno, rečeno nam je da je došlo do slučajne zamjene. Ne mogu reći što se tačno dogodilo, samo znam da mi je žao druge porodice koja je danas saznala da njihova beba zapravo nije njihova

Doktor Alejandro Guidos, koji niječe da je kriv, uhapšen je, a na saslušanju u ponedjeljak rečeno je kako mu se zabranjuje napuštanje zemlje.

Cushworth i Casanella koji su bili prisutni u sudnici su u maju  doputovali iz Sjedinjenih Država do Salvadora kako bi dječak bio rođen u majčinoj domovini.

No Casanella tvrdi da je postala sumnjičava zbog boje kože bebe, koja joj je predana prije izlaska iz bolnice, koja je bila tamnija od kože njezinog sina kojeg je vidjela odmah nakon rođenja, a i crte lica su im, kaže, bile drugačije.

Kada se par vratio u SAD, četiri mjeseca nakon poroda, odlučili su napraviti DNK test koji je potvrdio da beba nije njihova.

– Ovo kroz što smo prošli bilo je strašno za mene, moju ženu i cijelu porodicu – kazao je Cushworth.

Advokat para, Francisco Meneses, komentiro je kako se “čini” da su bebe slučajno zamijenjene te apelirao na bolnicu da se to više ne dogodi. Kazao je kako nemaju ništa protiv ljudi koji su sudjelovali na porodu, no kako traže od svih da kažu iskreno što se dogodilo.

– Sve okolnosti ukazuju na kriminalnu radnju, alu službeno, rečeno nam je da je došlo do slučajne zamjene. Ne mogu reći što se tačno dogodilo, samo znam da mi je žao druge porodice koja je danas saznala da njihova beba zapravo nije njihova – kazao je otac Richarda Cushwortha.

Tužitelj Luis Martinez potvrdio je zamjenu beba te da su dječaci vraćeni pravim porodicama.