Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Naoružani muškarac u panciru pucao nasumično i ubio najmanje četiri osobe

Foto: Twitter

Osumnjičeni napadač je identifikovan kao 40-godišnji muškarac. Privedena je i druga osoba koja je možda uzvratila vatru na osumnjičenog

Naoružani muškarac koji je nosio pancir otvorio je vatru na ulicama Filadelfije u ponedjeljak navečer, ubivši četiri osobe i ranivši dva dječaka u najnovijem izbijanju nasilja vatrenim oružjem u Sjedinjenim Državama, saopćila je policija.

Žrtve su očigledno bile nasumične, bez direktne veze između njih i napadača, javlja AP.

Uhapšen nakon potjere

Pucnjava se dogodila u nekoliko gradskih blokova u jugozapadnom naselju Kingsessing. Policajci koji su reagirali jurili su osumnjičenog dok je nastavio da puca, a on je uhapšen u jednoj uličici nakon što se predao, rekla je policijski komesar Danielle Outlaw na konferenciji za novinare.

– U ovom trenutku sve što znamo je da je ova osoba odlučila da napusti svoj dom i cilja na pojedince – rekla je Outlaw.

Imao je pancir, “pušku tipa AR”, više spremnika, pištolj i policijski skener, kazala je ona.

Višestruko pucanje

Policajci su došli oko 20:30, a iz Kingsessinga je dopiralo višestruko pucanje. Policija je pronašla nekoliko žrtava iz vatrenog oružja, a dok su im prilazili, čuli su još pucnjave, navela je Outlaw.

Osumnjičeni napadač je identifikovan kao 40-godišnji muškarac. Privedena je i druga osoba koja je možda uzvratila vatru na osumnjičenog, ali policija nije znala da li postoji veza između dvije osobe, rekla je Outlaw.