Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mannheim

Napad nožem na desničare u Njemačkoj, policija ranila napadača

Napad u Njemačkoj
FOTO: Screenshot/Youtube

Snimka koja je kružila društvenim mrežama, a na kojoj je vodeni žig povezan s njegovom antiislamskom lobističkom turnejom “Otvorene oči”, prikazuje muškarca s bradom kako nožem napada ljude na trgu, od kojih je jedan zadobio duboku posjekotinu na nozi

Njemačka policija saopštila je da je pucala i ranila muškarca koji je u petak napao desničarske demonstracije u gradu Mannheimu na jugozapadu Njemačke, javlja Reuters.

Policija je saopštila da još ne može iznositi pojedinosti o stepenu ozljeda ljudi koji su se okupili na centralnom gradskom trgu Marktplatz.

Prenos uživo s istog mjesta od strane protuislamskog aktiviste Michaela Stuerzenbergera pokazao je 59-godišnjaka kako se priprema obratiti maloj grupi ljudi.

“Protiv napadača je korišteno vatreno oružje”, objavila je policija Mannheima. Spasilački helikopter je bio prisutan, a tramvaji u tom području bili su obustavljeni.

Na snimci se vidi kako policajac puca u napadača

Snimka koja je kružila društvenim mrežama, a na kojoj je vodeni žig povezan s njegovom antiislamskom lobističkom turnejom “Otvorene oči”, prikazuje muškarca s bradom kako nožem napada ljude na trgu, od kojih je jedan zadobio duboku posjekotinu na nozi.

Stuerzenberger, koji za sebe kaže da je novinar kritički nastrojen prema islamu, bio je član nekoliko krajnje desničarskih antiislamskih organizacija, uključujući pokret PEGIDA koji održava redovne marševe u gradovima, posebno u istočnoj Njemačkoj.

Na snimci se vidi kako policajac puca u napadača dok se on na tlu bori s drugim muškarcem, nakon čega se od bolova valja po kaldrmi.

Nije bilo neposredne opasnosti za građane, stoji u saopštenju policije.