Napad u SAD: Dvije osobe ubijene tokom prikazivanja filma

ap_louisiana_shooting_kb_150723_16x9_992

U oružanom napadu u kinu u gradu Lafayette u američkoj pokrajini Louisiana poginule su dvije osobe nakon čega je samoubistvo izvršio i napadač.

Policija Lousiane navodi da je napad izveo 59-godišnji John Russell Houser tokom prikazivanja filma “Trainwreck”. Ističu da je napadač Houser tokom prikazivanja filma ustao na noge u kino sali i otvorio vatru po prisutnim građanima. U kino sali se u tom trenutku nalazilo oko 100 osoba.

Na mjestu događaja medijima se obratio načelnik policije Lafayette, Jim Craft, koji je kazao da je Houser nakon napada pokušao pobjeći automobilom koji je bio parkiran ispred kina. Međutim, zahvaljujući brzoj intervenciji policije opet je ušao u kino i izvršio samoubistvo.

CKrhLmjVAAA0liz

U napadu je ranjeno sedam osoba, od čega su dvije puštene na kućno liječenje. Jedna osoba se nalazi u teškom stanju.

Houser je bio smješten u jednom hotelu, udaljenom oko 6,5 kilometara od kina. Još nije poznat razlog oružanog napada.

Guverner Lousiane Bobby Jindal zahvalio se medicinskim ekipama na brzoj intervenciji kada su ranjene osobe u pitanju.

Amy Schumer, poznata kao komičarka koja je napisala scenarij za film “Trainwreck” je na društvenoj mreži Twitter napisala da je slomljeno njeno srce te da su njene molitve uz građane Louisiane.

Ovaj napad je podsjetio na napad iz 2012. godine kada je tokom ponoćnog prikazivanja filma o Batmanu “Vitez tame: Povratak” u gradiću Aurora u Coloradu, James Holmes (24) izvršio masakr u kino dvorani te tom prilikom usmrtio 12 ljudi, a ranio više od 70.

sad