Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

EP u košarci: Bh. juniori poraženi od Hrvatske

marko tribić

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je drugi poraz na Evropskom prvenstvu A-divizije u grčkom Volosu.

Nakon što su jučer izgubili od selekcije Litvanije sa 73:50, mladi bh. košarkaši danas su upisali drugi poraz protiv selekcije Hrvatske rezultatom 77:76.

Izabranici Marka Trbića vodili su na poluvremenu rezultatom 47:29 i tada je izgledalo da BiH neće imati problema da upiše prvu pobjedu na takmičenju, ali drugo poluvrijeme donijelo je potpuni preokret hrvatskih košarkaša.

Treću četvrtinu Hrvati su dobili 23:15, da bi u četvrtoj uspjeli u potpunosti stići rezultatski deficit i na kraju preokrenuti meč u svoju korist.

U reprezentaciji BiH najefikasniji u ovom susretu bio je Enis Memić s 20 poena i pet skokova, a Edin Atić je dodao 14 poena, te po pet skokova i asistencija.

Selekciju Hrvatske predvodio je Ivica Zubac s 15 poena i 13 skokova, a Roko Badžim je imao učinak od 12 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

Reprezentacija BiH, koju očekuje borba za opstanak u A-diviziji, sutra u 21 sat će igrati meč zadnjeg kola grupne faze protiv domaćina EP-a Grčke.

Tri najslabije selekcije prvenstva ispadaju u B-diviziju.