Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Iskren razgovor Vučića i Izetbegovića dogodio se daleko od kamera

24/07/2015

Iskren razgovor Bakira Izetbegovića i Aleksandra Vučića u Beogradu je najveći događaj i otvara prostor istinskom pomirenju Srba i Bošnjak, rekao je član  Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Taj razgovor se, kako kaže, dogodio daleko izvan kamera i novinara i otvara prostor, još ne i garanciju, da bi zaista moglo, ako se tako nastavi, doći do istinskog pomirenja, posebno Srba i Bošnjaka.

Ivanić, međutm, nije želio da govori o detaljima tog razgovora.

[quote_box_right]Dodik je ozbiljan političar, bez obzira na to što se ja s njim ne slažem, ima previše avanturizma u sebi, ali će sigurno dobro razmisliti. Jasne je poruke dobio, a ima i vremena[/quote_box_right]

Za “Oslobođenje” on je posjetu Beogradu ocijenio izuzetno prijatnom.

“To je zaista bio jedan iskren i topao doček, ne samo što je bilo vruće, ali je stvarno bio topao doček, u kome se Beograd vrlo jasno htio pokazati, potruditi da bude dobar domaćin“, rekao je Ivanić.

Pretpostavlja, kaže, da su tu dva razloga – da se pokrije taj jedan negativan imidž u odnosima poslije događaja u Potočarima, a na neki način pretpostavljam da ima tu i želje da se malo pokaže i drugačija slika u odnosu na same one događaje u smislu organizacije, dočeka.

“I Beograd je stvarno izuzetan domaćin, gospodin Vučić posebno. Ja ne bih uopšte davao značaja povremenim komentarima tipa zašto je Predsjedništvo išlo na poziv premijera i sličnim stvarima“, rekao je Ivanić.

Izuzetno važnim smatra da je do te posjete došlo.

“Podsjetivši na sve značajne teme o mogućnostima saradnje dvije države, Ivanić kaže da je bilo riječi i o njegovom odnosu sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, te da mu je, kako kaže, srpski premijer vrlo jasno rekao da on nema namjeru da se petlja u unutrašnje odnose Srpske. On to i ne radi“, naveo je Ivanić.

Govoreći o najavljenom održavanju referendum o radu pravosudnih institucija BiH, Ivanić kaže:

“Dodik je ozbiljan političar, bez obzira na to što se ja s njim ne slažem, ima previše avanturizma u sebi, ali će sigurno dobro razmisliti. Jasne je poruke dobio, a ima i vremena“.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.