Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Napadač blizak ISIS-u u Parizu ubio policajca i njegovu suprugu (VIDEO)

pariz

Francuski policajac i njegova supruga ubijeni su u napadu koji se desio kasno sinoć u predgrađu Pariza, a tokom policijske operacije ubijen je i napadač.

Napadač je nožem usmrtio policajca koji se u civilnom odijelu vraćao sa dužnosti i potom ušao u njegov stan u kvartu Magnanville, te zarobio njegovu suprugu i djecu.

Pripadnici specijalnog odreda „Raid“ opkolili su zgradu i inicirale pregovore sa otmičarom. Pregovori nisu urodili plodom, pa je policija izvršila upad u objekt i ubila napadača. Napadač je tom prilikom ubio i policajčevu suprugu, a djeca su spašena.

Identitet napadača još nije otkriven, a lokalni mediji javljaju da je riječ o susjedu koji stanuje u istom kvartu kao i ubijeni policajac.

Francuski mediji, također, prenose da je novinska agencija Amaq, poznata po bliskosti sa terorističkom organizacijom ISIS, objavila kako je „borac ISIS-a u blizini Pariza u gradiću Les Mureaux hladnim oružjem ubio zamjenika šefa policije i njegovu suprugu“.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Pierre-Henri Brandet izjavio je da je u toku istraga koja će otkriti detalje i motive napada.