Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cavsi spasili prvu meč loptu protiv Warriorsa i seriju vratili kući (VIDEO)

-tristan-thompson-klay-thompson

Golden State Warriorsi su petu utakmicu NBA finala igrali na svom terenu, a Oracle Arena podrhtavala je od očekivanja slavlja drugog uzastopnog naslova, jer Curry i društvo u meč su ušli s vodstvom 3:1 i za konačnu pobjedu trebala im je “samo” još ova.

Kyrie Irving i LeBron James imali su druge planove. Recimo, ući u historiju kao prvi suigrači koji su postigli barem 40 koševa na utakmici finala, jer u pobjedi njihove ekipe 112:97 zabili su po 41 koš.

Ovakav učinak dva najbolja igrača Cavsa bio je dovoljan za tek četvrti domaći poraz Warriorsa ove sezone i selidbu finalne serije u Cleveland, gdje se šesta utakmica igra u petak.

Naravno, Golden State je prošle sezone upravo tamo proslavio naslov i itekako ima priliku i ove, jer Cavsi su ovom pobjedom, koliko god nevjerovatna bila, tek spasili prvu meč loptu suparnika. Ali, LeBron i Irving zaslužuju sve čestitke zbog načina na koji su je izborili i okolnostima u kojima su do nje došli; kod protivnika koji je pobjedom osvajao naslov i na terenu gdje su prve dvije utakmice finala izgubili s ukupno 48 koševa razlike.

Splash Brothers  s druge strane nipošto nisu odigrali lošu utakmicu, upravo suprotno. Stephen Curry zabio je 25 koševa, od čega pet trica, a dodao je sedam skokova i četiri asistencije.

Klay Thompson bio je najbolji kod aktualnih prvaka s 37 koševa i 55 posto uspješnosti šuta iz igre (11-20), a pogodio je šest od 11 pokušaja za tricu.