Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hoti iz Vašingtona

“Napravili smo veliki korak ka zaključivanju konačnog sporazuma sa Srbijom”

avdulah hoti

Hoti je kazao da je na sastanku održanom u prisustvu savjetnika za nacionalnu bezbjednost američkog predsjednika Roberta O'Briena, ambasadora Richarda Grenella i timom iz različitih američkih institucija dijalog bio fokusiran na ekonomske teme

Premijer Kosova Avdulah Hoti je nakon sastanka sa srpskom stranom u Vašingtonu izjavio da je napravljen veliki korak ka zaključivanju konačnog sporazuma sa Srbijom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Hoti je kazao da je na sastanku održanom u prisustvu savjetnika za nacionalnu bezbjednost američkog predsjednika Roberta O'Briena, ambasadora Richarda Grenella i timom iz različitih američkih institucija dijalog bio fokusiran na ekonomske teme.

“Imali smo sastanak sa srpskim predsjednikom i savjetnikom O’Brienom. Sutra očekujemo da završimo svu ovu posvećenost koju smo imali toliko dugo i diskusije koje smo vodili danas prijepodne i poslijepodne“, naveo je Hoti, dodajući da će detaljnije informacije biti date sutra.

Kako je saopšteno iz Vlade Kosova, premijer Hoti je iznio uvjerenje da štetni sporazumi za Kosovo, neprihvatljivi za Kosovo, nikada nisu došli i neće doći iz Bijele kuće. Takođe, Hoti je rekao da je postignut veliki napredak u unapređivanju ekonomske saradnje i “da smo korak bliže zaključivanju sporazuma”.

Upitan da li je od Srbije zatraženo priznanje, Hoti je rekao da je sve što se razgovara sa Srbijom s ciljem uzajamnog priznavanja. Hoti je kazao i da pitanje razmjene teritorija nikada nije bilo postavljeno i da neće ni biti dozvoljeno da se postavi.