Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Napravljen scenarij za Praljkovu komemoraciju, recitirat će Shakespeara

lisinjski

Hrvatski generalski zbor objavio je detalje komemoracije i mise koju organiziraju za presuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka.

Od Praljka će se oprostiti u ponedjeljak, u podne, u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Himnu slobodi odrecitirat će Dragan Despot, javlja RTL.

“Već nekoliko dana radimo na scenariju kako će to izgledati. Danas je to potvrđeno. Scenarij je iskoordiniran s obitelji i najbližim prijateljima”, otkrio je Pavao Miljavac, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora.

“Par hiljada vani”

Pred generalima koji će doći na komemoraciju Praljku, govorit će Miroslav Tuđman i Stanko Sopta. Klapa Drača iz Mostara izvest će pjesmu “To je zemlja dide mog”, prije himne koju će otpjevati klapa Svetog Juraja Hrvatske ratne mornarice, a recitirat će se i Shakespeare.

“Pozivam sve pripadnika HV-a i HVO-a, sve razvojačene i djelatne hrvatske branitelje, pripadnike hrvatskih snaga da pokažemo koliko smo jedinstveni u miru. Neka nas par hiljada bude i vani ako ne možemo svi stati u dvoranu Lisinski”, rekao je umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs.

Misa zadušnica služit će se istog dana, u petnaest sati, u Crkvi Svete Mati Slobode.