Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nasmrt pretukao nevjenčanu suprugu: Plesala je sa drugim muškarcem

mitrovic

Suđenje Jovici Mitroviću (55) koji je optužen da je udarajući rukama i nogama ubio svoju nevjenčanu suprugu Vesnu Stojkov (49) prošlog novembra u naselju Kasapska ada kraj Novog Sada počelo je pred novosadskim Višim sudom.

Mitroviću se, prema optužnici, stavlja na teret da je ženu ubio nakon svađe i da joj je rukama i nogama zadao najmanje 16 udaraca u glavu i tijelo. Ona je preminula od izliva krvi nakon jednog od udaraca u glavu. Na tijelu je imala više povreda, a samo na glavi podlive kod oba oka, jagodica, brade, usana, čela.

Vesna je ubijena nakon proslave krštenja na kojoj su zajedno bili u Titelu, a Mitrović je juče iznio odbranu rekavši da mu je žao što je ugasio jedan život, upropastio nekoliko života okolo, kao i da ga je jako sramota.

Mitrović je ispričao da su od jutra oboje pili rakiju, da su to radili i na proslavi, te da je supruzi govorio „da povuče ručnu“, a da je ona nepristojno igrala sa drugim muškarcima dok je on pomagao oko posluženja u sali. Zbog toga se, rekao je, osećao poniženo, ali nije reagovao dok su bili na proslavi krštenja.

– Kada smo došli kući, htio sam da razgovaramo nasamo o tome. Ponudio sam joj da ode od mene, a ona mi je opsovala majku koja mi je jedina ostala od bliskih rođaka. Rekla mi je da hoću da se tučem i krenula da me udari – rekao je Mitrović.

On nije mogao da kaže ni riječ o tome kako je udarao Vesnu, a prvo čega se sjeća poslije ubistva jeste scena u kojoj sjedi u policijskom automobilu.

Kako je došao do policijskih kola objasnio je Mirko Cekić, svjedok koji je zaposlen u Policijskoj upravi, a koji je Mitrovića poznavao od ranije.

– Nazvao me je nešto prije ponoći i rekao je: „Napravio sam s*anje.“ Rekao je da je upalio peć da ugrije ženu, ali da je ona hladna i da pozovem Hitnu pomoć i patrolu policije – rekao je Cekić.

Iako Mitrović nije mogao da se sjeti kako je udarao Vesnu, u istrazi je ispričao da misli da je Vesnu udarao sve „dok je imao snage“, te da ju je oborio na krevet nakon prvog udarca.