UEFA pokrenula postupak protiv Spartaka i trenera Seville

berizzo

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) otvorila je postupak protiv moskovskog Spartaka zbog bakljade njegovih navijača u Mariboru za vrijeme utakmice Lige prvaka.

Početkom drugog poluvremena ruski navijači su zapalili nekoliko baklji, a potom ispalili jednu raketu koja je na centru igrališta zamalo pogodila glavnog suca Deniza Aytekina. Srećom, za dlaku ga je promašila, inače se mogla dogoditi tragedija.

Utakmica je završila 1-1, a ruskom klubu sasvim sigurno slijedi kazna.

UEFA je pokrenula postupak i protiv trenera Seville Eduarda Berizza koji je isključen u 60. minuti utakmice protiv Liverpoola. Argentinski stručnjak je udaljen na tribinu jer je po drugi put na utakmici bacio loptu na teren i uzrokovao prekid. Prvi put mu je sudac progledao kroz prste, ali drugi put ga je isključio.

“Napravio sam nesportski potez. Bacio sam loptu, kako bi ukrao vrijeme i zaustavio domaćina,” priznao je Berizzo nakon utakmice. Argentinski stručnjak će sigurno propustiti iduću utakmicu protiv Maribora, a možda ga Disciplinska komisija ‘nagradi’ i s većom kaznom.